Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žalbeni sud u Beogradu odbio je sve žalbe i pravomoćno osudio na po 40 godina Miloša Simovića i Sretka Kalinića zbog niza ubojstava, otmica i drugih kaznenih djela.


Tu je informaciju na službenoj stranici objavio Žalbeni sud koji je tako potvrdio presudu Specijalnog suda iz prosinca prošle godine, kojom je pak odlučeno da na snazi ostaje odluka od 18. siječnja 2008. kojom su Simović i Kalinić u odsustvu osuđeni na maksimalne kazne zatvora.

>> Sretko Kalinić 'Zver' pločicom iz kupaonice gađao Jocu Amsterdama!

Vezani članci David Boreanaz u Beogradu (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Srca žena osvojio je davno u omiljenoj tinejdžerskoj seriji, a danas osvaja ulice Beograda Slika nije dostupna Srbija: Simoviću i Kaliniću potvrđena kazna od po 40 godina

Podsjetimo, dvojac koji je izvršio devet ubojstva bio je u bijegu punih sedam godina nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića 2003. godine. Obojica su uhićeni u lipnju 2010. Simović se predao srpskim policajcima na graničnom prijelazu sa Hrvatskom dva dana nakon što je u Zagrebu ranio Sretka Kalinića.

Kalinić je pak 8. lipnja 2010. godine uhićen u RH, a 25. kolovoza izručen Srbiji. Bio je prvi hrvatski državljanin koji je izručen na temelju Sporazuma o međusobnom izručenju vlastitih državljana između Srbije i Hrvatske. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook