Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Suđenje za Ovčaru zatvoreno zbog svjedoka pokajnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari 1991. godine pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu u srijedu je zatvoreno za javnost, zbog svjedočenja jednog od dvojice svjedoka-pokajnika u tom postupku.

Ponovljeno suđenje optuženim pripadnicima nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica" počelo je u ožujku prošle godine, nakon što je Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu kojom je 14 optuženih bilo osuđeno, a dvojica oslobođena krivnje, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Tada su za ubojstvo 200 hrvatskih ratnih zarobljenika iz vukovarske bolnice na 20 godina zatvora bili osuđeni zapovjednik TO Vukovara i njegov zamjenik Miroljub Vujović i Stanko Vujanović, kao i zapovjednik "Leve Supoderice" Milan Lančužanin, te teritorijalci Predrag Milojević, Predrag Dragović, Đorđe Šošić, Miroslav Đanković, Ivan Atanasijević i u odvojenom postupku Saša Radak.

Na 15 godina zatvora bili su osuđeni Vujo Zlatar, Milan Vojinović i
Jovica Perić, na 12 godina Predrag Madžarac, Nada Kalaba, jedina žena među optuženima osuđena je na devet, a Goran Mugoša na pet godina zatvora, dok su optuženi Marko Ljuboja i Slobodan Katić bili oslobođeni uslijed nedostatka dokaza.

Dosad je za ratni zločin na Ovčari pravomoćno osuđen jedino
nekadašnji pripadnik TO Vukovara Milan Bulić, prvotno na kaznu od osam godina zatvora, koja mu je presudom Vrhovnog suda Srbije, zbog lošeg zdravstvenog stanja, smanjena na dvije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene