Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Policija zabranila skup ispred slovenskog veleposlanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP Srbije zabranio je skup pokreta "Europa nema alternativu", koji se trebao održati ispred slovenskog veleposlanstva u Beogradu.

Policija se u svojoj zabrani pozvala na ugrožavanje javnog prometa i sigurnost ljudi i imovine.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela"

Skup je trebao biti održan pod nazivom "Prozor u Europu", a nekoliko članova tog pokreta otišlo je, nakon što je dobilo zabranu, do slovenskog veleposlanika te mu predalo simbolični poklon - prozor, koji će zamijeniti jedan od prozora razbijenih u neredima u kojima je nakon proglašenja neovisnosti Kosova devastirana zgrada slovenskog
veleposlanstva.

Simon Simonović iz tog pokreta kazao je za Radio B92 da su tom gestom htjeli poručiti da se nadaju da će slovenski i srpski narod i u budućnosti ostati prijatelji, a da je zabrana skupa "Prozor u Europu" ispred veleposlanstva Slovenije odraz trenutnog stanja u društvu.

"Smatramo da je ovo jedan opasan pokazatelj stanja u društvu, da se ne dopuštaju geste prijateljstva i da se europska poruka Srbije ne smije čuti, dok se u našem gradu pojavljuju skupine huligana koje uništavaju naš grad", kazao je Simonović.

Vlasti u Beogradu, nakon nereda koji su prije nekoliko dana, 21. veljače, izbili u Beogradu i u kojima je zapaljena zgrada američkog veleposlanstva, a napadnute su i zgrade hrvatskog, njemačkog, britanskog i turskog veleposlanstva, još nisu jednoglasno osudile te događaje. Velimir Ilić, ministar za infrastrukturu i koalicijski partner premijera Vojislava Koštunice, čak je za nerede optužio "izdajničke skupine", među kojima posebno Liberalno-demokratsku partiju (LDP) Čedomira Jovanovića, koje su - kako je kazao - nerede organizirale "kako bi bacili sjenu na miran i dostojanstven narodni miting".

Ilić je za LDP kazao da je "to jedna izdajnička grupica koja bi prodala ovu državu za šaku čvaraka", na što je ta stranka najavila tužbu protiv ministra Ilića, priopćivši u četvrtak da je on "konačno objelodanio bit akcijskog plana srbijanske vlade, kojim se očito predviđa da se od Srbije, u ime lažne odbrane Kosova, napravi ruski gulag, i to unatoč europskoj orijentaciji većine njenih građana".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene