Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica i koalicija njegove Demokratske stranke Srbije (DSS) i Nove Srbije (NS) Velimira Ilića neće u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije podržati Borisa Tadića.


Na konferenciji za novinare u srijedu Koštunica je kazao da birači trebaju "sami odlučiti što će raditi 3. veljače", na dan izbora.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kosovo neće u UN dok Srbija ima prijatelje u Vijeću sigurnosti' Slika nije dostupna Nikolić najavio mogućnost ostavke

"Htjeli smo podržati Tadića ali ne možemo zato što nije prihvatio prijedlog koalicije DSS-NS", rekao je Koštunica, dodajući da na predsjedničke izbore gleda kroz sudbinu Kosova i da se te dvije stvari "prepliću".

Koalicija DSS-NS nedavno je Tadiću i njegovoj Demokratskoj stranci ponudila dopunu koalicijskog sporazuma po kojoj bi trebalo odbiti potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom ako ona pošalje svoju misiju na Kosovo jer bi to bilo "kršenje parafiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU-a". Tadić je takav uvjet za potporu istoga dana odbio.

"Želim jasno reći da to što nećemo podržati Tadića ne znači da ćemo podržati kandidata Tomislava Nikolića", kazao je srbijanski premijer, koji je na pitanje novinara hoće li on izaći na biralište u nedjelju odgovorio da ga je pitanje "zateklo" i da još nije imao vremena razmišljati o tome.