Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benedikt XVI. i Peres razgovarali o miru na Bliskom istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. i izraelski predsjednik Shimon Peres jučer su razgovarali o mirovnim naporima na Bliskom istoku, pri čemu su obojica istaknula da Izraelci i Palestinci trebaju iskoristiti povoljne međunarodne prilike kako bi prekinuli sukob koji traje već više desetljeća.

Peres je tijekom susreta u Papinoj ljetnoj rezidenciji u Castel Gandolfu, južno od Rima, ponovio poziv Benediktu XVI. da posjeti Svetu Zemlju. Predsjednik je rekao da je Papa prihvatio poziv i da bi do posjeta moglo doći iduće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napredak u pregovorima Dolazak Obame dobar za mir na Bliskom istoku Slika nije dostupna 'Mir između Izraela i Palestine moguć ove godine'

Ravnatelj tiskovnog ureda Svete Stolice Federico Lombardi nije po završetku susreta htio govoriti o nadnevku posjeta.

Odmah nakon susreta s Peresom Benedikt XVI. je o stanju na Bliskom istoku razgovarao s ministrom vanjskih poslova Saudijske Arabije, princom Saudom al-Fejsalom.

Nije jasno je li izbor trenutka za održavanje ovih dvaju susreta
slučajnost, ali događaju se, nakon susreta Pape i sirijskog
dopredsjednika u srijedu, u času kada se nižu međunarodne diplomatske inicijative za Bliski istok.

Peres je rekao da je dobar dio susreta s Papom, koji je nedavno uputio poziv za očuvanje prirode, bio posvećen ekološkim temama.

Susret Pape i Peresa koji je trajao 35 minuta, bio je njihov prvi susret otkako je Peres, iskusni državnik i dobitnik Nobelove nagrade za mir, u lipnju izabran za predsjednika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene