Beba (Foto: Thinkstock)
Beba (Foto: Thinkstock)

Sedam mjeseci stara beba iz belgijskog grada Beveren umrla je nakon što su je roditelji hranili isključivo bezglutenskom hranom. U ponedjeljak je počelo suđenje roditeljima.


Roditelji koji imaju trgovinu prirodne hrane inzistirali su na tome da svog sina Lucasa hrane isključivo alternativnom prehranom koja između ostalog uključuje i mlijeko od kvinoje.

Na takvu su se prehranu odlučili unatoč protivljenju liječnika koji su je ocijenili neprimjerenom za dijete tog uzrasta, javlja Daily Mail.

Maleni Lucas tako je prije smrti u lipnju 2014. težio tek nešto više od 4 kilograma, a obdukcija je pokazala kako je njegov želudac bio potpuno prazan. Unatoč tome što je dijete danima prije smrti imalo očite zdravstvene probleme, roditelji su odbijali potražiti medicinsku pomoć.

Suđenje roditeljima počelo je u ponedjeljak, a tužitelj je istaknuo kako su odgovorni za smrt vlastitog djeteta kojemu su sami dijagnosticirali intoleranciju na gluten i laktozu.

Tužitelj je otkrio i kako su roditelji sina koji je gladovao vodili homeopatskom liječniku na drugi kraj zemlje umjesto u obližnju bolnicu.

Otac djeteta se branio izjavom kako Lucasa nikada nisu vodili liječniku jer nisu primijetili ništa neobično, dok je njegova majka rekla kako je dječak i dobivao i gubio na težini, ali kako mu nikada nisu željeli smrt.

Odvjetnica roditelja, Karine Van Meirvenne tvrdi kako su oni vjerovali da Lucas ima poremećaj u prehrani.