Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinska kriza

Užarena telefonska linija: Svi zabrinuti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama razgovarao je u subotu telefonom s nekoliko europskih čelnika o krizi u Ukrajini, objavila je Bijela kuća.

Barack Obama je treći put ovaj tjedan o tome razgovarao s britanskim premijerom Davidom Cameronom i drugi put s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Propali pregovori Obama zaprijetio Putinu Slika nije dostupna Sve snažniji pritisak na Putina 'Imamo timove koji stalno prate gdje treba napraviti dodatni pritisak'

Obama, koji vikend provodi s obitelji na Floridi, razgovarao je također s talijanskim premijerom Matteom Renzijem, što je njihov prvi razgovor o toj temi.

Američki je predsjednik u petak navečer također nazvao njemačku kancelarku Angelu Merkel kako bi razgovarali o situaciji u Ukrajini.

Uz to, konferencijski poziv uputio je prvi put i čelnicima baltičkih republika. U razgovoru s litavskom predsjednicom Dalijom Grybauskaite, latvijskim predsjednikom Andrisom Berzinsom i estonskim predsjednikom Toomasom Hendrikom Ilvesom ponovio je 'nepokolebljivu predanost' Sjedinjenih Država obrambenim obvezama prema drugim članicama NATO-a.

'Krimski referendum nitko ne može otkazati!'

Baltičke republike članice su NATO-a i jako su zabrinute zbog poteza ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini jer su i same nekoć bile dijelom Sovjetskog Saveza i imaju značajne ruske manjine.

SAD je ovaj tjedan poslao još šest lovaca F-15 za nadzor zračnog prostora na Baltiku. SAD u toj NATO-ovoj deset godina staroj misiji već sudjeluje s četiri zrakoplova tog tipa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene