Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik ih odbio pomilovati

Bangladeš pogubio dvojicu oporbenih vođa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bangladeš je u subotu pogubio dvojicu oporbenih vođa osuđenih na smrt zbog zločina počinjenih tijekom rata za neovisnost od Pakistana 1971., objavio je visoki policijski dužnosnik, što bi moglo izazvati gnjev njihovih pristaša.

Islamistički oporbeni čelnik Ali Ahsan Mohamed Mudžahid i Salaudin Kvader Čoudhuri, nekadašnji zastupnik Nacionalističke stranke bivšeg premijera Kaleda Zie obješeni su nedugo nakon što je predsjednik Abdul Hamid odbio njihove molbe za pomilovanjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodili antireligijske platforme Iran pogubio dvojicu muškaraca zbog bogohuljenja i vrijeđanja islama Autobusna nesreća u Bangladešu - 4 Upali u jarak VIDEO/FOTO Katastofalna autobusna nesreća: Poginulo 19 osoba, broj bi mogao i rasti

Mudžahid, glavni tajnik stranke Džamat-e-islami proglašen je krivim za optužbe u koje su uključena mučenja i ubojstva intelektualaca i hinduske manjine dok je zapovijedao Al Badrom, pomoćnom snagom pakistanske vojske, u ratu za oslobođenje od Pakistana.

IS preuzeo odgovornost za napad u Bangladešu

Čoudhuri, zastupnik bangladeške nacionalističke stranke bivše premijerke Halede Zia, osuđen je 2013. za genocid, vjerski progon, otmice i mučenja za vrijeme rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene