Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bangladeš je u subotu pogubio dvojicu oporbenih vođa osuđenih na smrt zbog zločina počinjenih tijekom rata za neovisnost od Pakistana 1971., objavio je visoki policijski dužnosnik, što bi moglo izazvati gnjev njihovih pristaša.


Islamistički oporbeni čelnik Ali Ahsan Mohamed Mudžahid i Salaudin Kvader Čoudhuri, nekadašnji zastupnik Nacionalističke stranke bivšeg premijera Kaleda Zie obješeni su nedugo nakon što je predsjednik Abdul Hamid odbio njihove molbe za pomilovanjem.

Vezani članci Razoran ciklon prijeti Indiji i Bangladešu - 7 Golema oluja prijeti milijunima ljudi: Stiže možda i najrazorniji ciklon koji su dosad doživjeli Tajfun Fani (Foto: AFP) Opasna Fani zaprijetila Indiji: U tijeku evakuacija 800.000 ljudi, tajfun će donijeti i iznimno jake kiše

Mudžahid, glavni tajnik stranke Džamat-e-islami proglašen je krivim za optužbe u koje su uključena mučenja i ubojstva intelektualaca i hinduske manjine dok je zapovijedao Al Badrom, pomoćnom snagom pakistanske vojske, u ratu za oslobođenje od Pakistana.

IS preuzeo odgovornost za napad u Bangladešu

Čoudhuri, zastupnik bangladeške nacionalističke stranke bivše premijerke Halede Zia, osuđen je 2013. za genocid, vjerski progon, otmice i mučenja za vrijeme rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook