Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo dječak (14)

IS preuzeo odgovornost za napad u Bangladešu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje jedna osoba ubijena je, a gotovo 80 ih je ranjeno u subotu u bombaškom napadu na glavno šijitsko svetište u Dhaki.

Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za subotnji napad na šijite u Daki, glavnom gradu Bangladeša, objavila je promatračka organizacija SITE.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

SITE prenosi IS koji je objavio da su "vojnici kalifata u Bangladešu" detonirali eksplozivne naprave u Daki tijekom "politeističkog rituala".

Dramatičan obrat ruskog stajališta prema Siriji

Najmanje jedna osoba ubijena je, a gotovo 80 ih je ranjeno u subotu u bombaškom napadu na glavno šijitsko svetište u Dhaki, gdje se gotovo 20.000 osoba okupilo na obilježavanju Ašure, po policiji.

Vlasti su međutim dovele u pitanje to preuzimanje odgovornosti procjenujući da IS nije prisutan u toj zemlji sa sunitskom većinom među 160 milijuna stanovnika.

Poginuo dječak (14)

Tri male bombe bačene su ispred zgrade Hosaini Dalan, glavnog šijitskog svetišta u glavnome gradu, u subotu oko 2 sata po lokalnom vremenu, pri čemu je poginuo 14-godišnji dječak.

JEZIVA PROGNOZA Ako se stanje u Siriji ubrzo ne smiri, pojavit će se organizacija gora od IS-a

Radi se o prvom napadu na šijitsku zajednicu u Bangladešu, tvrdi policija. Prije nekoliko tjedana u Bangladešu su ubijena dvojica stranaca, Talijan i Japanac, a za ubojstva je odgovornost preuzela sunitska ekstremistička skupina Islamska država (IS). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene