Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz UN-a

'Nosim poruku nade i hitnosti! Mogućnosti djelovanja se smanjuju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ban Ki-moon otvorio je međunarodne pregovore o borbi protiv klimatskog zagrijavanja.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon je ocijenio u utorak u Limi da 'još postoje izgledi' da se zagrijavanje planeta ograniči na manje od dva stupnja Celzija, ali da vrijeme pritišće.

Pročitajte i ovo Pripadnici brigade Hamasa (Foto: AFP) Krivi za krvav napad? Otimali, dijelili streljivo i ubijali u Izraelu, a svi su radnici UN-a: Otkriveni detalji teških optužbi protiv agencije u Gazi Ilustracija UNRWA Dio Zapada privremeno prestaje financirati UN-ovu agenciju za pomoć u Gazi, zaposlenici im umiješani u napad na Izrael?

'Još postoje izgledi da ostanemo ispod praga od dva stupnja Celzija, ali mogućnosti djelovanja se smanjuju', rekao je Ban na otvaranju međunarodnih pregovora o borbi protiv klimatskog zagrijavanja na ministarskoj razini, ocijenivši da sve zemlje trebaju sudjelovati u rješenju.

'Nosim poruku nade i hitnosti', rekao je Ban Ki-moon i dodao da se vlade odazivaju neočekivano i naveo primjer nedavnog sporazuma o emisijama plina s učinkom staklenika između SAD i Kine, obveze Europske unije do 2030. i prije nekoliko dana najavljen plan Njemačke da prestane koristiti ugljen, enegiju koja najviše zagađuje.

Alarmantno: 'Trgovanje djecom u porastu'

Dodao je da je jako zabrinut što 'sadašnja akcija nije na visini zajedničkih odgovornosti', te da u Limi trebaju sastaviti plan teksta sporazuma za 2015. godinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene