Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nasilje se i dalje nastavlja.


Šest osoba, među kojima i dijete, poginulo je u subotu u granatiranju grada sjeverno od Bagdada, po sigurnosnom i medicinskom izvoru.

Vezani članci Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu Napad na bagdadsku zračnu luku Objavljeni detalji napada na iranskog generala čiju je likvidaciju naredio Donald Trump

Gotovo 800 ljudi je poginulo od početka siječnja u nasilju u Iraku, napose u sukobima pobunjenika i vladinih snaga koji su se zadnjih tjedana pojačali u sunitskoj pokrajii Al Anbaru, na zapadu zemlje.

Smrtna kazna: Irak pogubio 26 pripadnika terorističkih organizacija

Granate su padale na Džaizan, šijitsko selo sjeverno od Bakube (60 km sjeveroistočno od Bagdada), pri čemu je šest osoba poginulo, među kojima dvije žene i dječak, a dvije su ranjene.

Najnovije nasilje se događa u trenutku kada vladine snage pokušavaju vratiti nadzor nad Faludžom i četvrtima u Ramadiju, 60 odnosno 100 km zapadno od Bagdada, koji su u rukama pobunjenika.(Hina/AFP)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook