Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Manji vojni zrakoplov udario je u stambenu zgradu u maglom okovanoj prijestolnici Ekvadora u četvrtak, pri čemu je poginulo svih sedam putnika, objavile su vlasti.


Ministar obrane Javier Ponce rekao je da su u padu zrakoplova poginula trojica vojnih dužnosnika i dvoje civila u dvomotornom zrakoplovu Beechcraft 200 te dvije osobe na tlu, dodavši da uzrok nesreće još nije utvrđen.

Čelnici spasilačkih ekipa koje su pronašle izgorjela trupla žrtava i evakuirale neutvrđen broj ozlijeđenih u stabilnome stanju, izjavili su da je zrakoplov udario u zgradu u elitnoj četvrti na sjeveru grada, eksplodirao i srušio se.Zrakoplov je pao nedaleko od rezidencije američkog veleposlanika. Glasnogovornica veleposlanstva rekla je da je veleposlanik neozlijeđen.

Magla uzrok nesreća?

Magla često ometa zračni promet i uzrokuje kašnjenja u tom planinskom gradu u Andama. U zadnjih dvadesetak godina u bregovitoj četvrti Gonzalez Suarez koja je na ruti zrakoplova koji slijeću u prijestolnicu, palo je nekoliko zrakoplova.Vlasti u Quitu počele su gradnju nove međunarodne zračne luke izvan grada.