Napadač je u nedjelju prvo autom uletio među prosvjednike, a zatim je zapucao te ranio muškarca koji mu se suprotstavio.

Galerija


Muškarac je automobilom uletio među prosvjednike u Seattleu u nedjelju, zatim pucao i ranio prosvjednika koji mu se suprotstavio kad je stao, prema policiji i snimci očevidca.

Vezani članci Napadač na sveučilištu u ruskom Permu Prije pohoda napadač objavio fotografiju na kojoj je naoružan do zuba - ''Želim povrijediti svakoga tko mi stane na put'' Slika nije dostupna Ubijen policajac zadužen za zaštitu Pentagona, senator izrazio žaljenje: "Besmislen čin nasilja"

Policija je rekla da su vatrogasci odvezli ranjenog prosvjednika u bolnicu te da je on u stabilnom stanju. Na snimkama koje su se pojavile vidi se auto koji ulijeće među prosvjednike. Nekoliko desetaka ljutitih prosvjednika zatim okružuje vozilo i udara ga. Razbježe se tek kad muškarac nečime počne mahati kroz prozor, vjerojatno oružjem. 

Zatim je izašao iz automobila mašući pištoljem. Zapucao je, a nakon toga se predao policiji.   

Nitko drugi nije ozlijeđen, rekla je policija.

Russia Today piše kako je ustrijeljeni muškarac, u trenucima kad ga je hitna vodila prema vozilu, rekao da poznaje napadača. Čim ga je spazio, potrčao je prema autu i udario ga. 

"Uhvatio sam ga i udario u lice. Čuo sam kako je metak pogodio moju ruku. Cijelo vrijeme sam razmišljao kako da zaštitim one ljude vani", rekao je ranjeni muškarac. 

Incident je u suprotnosti s uglavnom mirnim prosvjedima tijekom vikenda koji su se održali zbog smrti Georgea Floyda prilikom policijskog privođenja prošli mjesec u Minneapolisu.