Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i 2 Hrvata

IZNUDE, TRGOVINA ORUŽJEM i KOCKA Razbijena balkanska kriminalna skupina u velikoj akciji austrijskih 'Kobri'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski specijalci u koordinaciji s Europolom razbili su kriminalnu skupinu u kojoj su bili i Hrvati.

Austrijanci su uhitili sedam osoba u Beču i Hohenemsu pod nizom optužbi. Ova organizirana kriminalna skupina bila je uključena u brojne kriminalne radnje, uključujući iznude, trgovinu oružjem i ilegalno kockanje, objavio je Europol.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Europol - 2 Osobna karta kriminala Kriminalne mreže duboko su infiltrirane u sve pore društva, a u europskim bandama visoko kotiraju i Hrvati: "Više se ne možete skrivati"

Mjesecima je planirana sinkronizirana operacija 'Struja', austrijskih specijalnih snaga Kobri, krim policije u Beču te Europola. Među optuženima su tri čečenska, dva hrvatska, jedan srpski, jedan BiH te jedan austrijski državljanin.

Vlasti su primijetile kako je prvi puta uspostavljena hijerarhijska veza između čečenskih, balkanskih i austrijskih organiziranih kriminalnih skupina.

Čečenske skupine pokušavaju učvrstiti svoju poziciju u Austriji, a poznati su po svojoj brutalnosti te iznimnom kapacitetu da operiraju transnacionalno.

Austrijski mediji izvijestili su kako je skupina iznuđivala bečke ugostitelje. Tjedno su im žrtve morale plaćati između 400 i 800 eura, piše oe24.at.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene