Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Austrijski specijalci u koordinaciji s Europolom razbili su kriminalnu skupinu u kojoj su bili i Hrvati.


Austrijanci su uhitili sedam osoba u Beču i Hohenemsu pod nizom optužbi. Ova organizirana kriminalna skupina bila je uključena u brojne kriminalne radnje, uključujući iznude, trgovinu oružjem i ilegalno kockanje, objavio je Europol.

Vezani članci Policija, ilustracija Užas na maturalcu u Istri: Policija uhitila 19-godišnjeg Austrijanca zbog silovanja mlade Austrijanke Dio vlaka je pao u rijeku Mur Vlak pun školaraca iskočio iz tračnica i sletio u rijeku, ozlijeđeni zadobili lakše ozljede

Mjesecima je planirana sinkronizirana operacija 'Struja', austrijskih specijalnih snaga Kobri, krim policije u Beču te Europola. Među optuženima su tri čečenska, dva hrvatska, jedan srpski, jedan BiH te jedan austrijski državljanin.

Vlasti su primijetile kako je prvi puta uspostavljena hijerarhijska veza između čečenskih, balkanskih i austrijskih organiziranih kriminalnih skupina.

Čečenske skupine pokušavaju učvrstiti svoju poziciju u Austriji, a poznati su po svojoj brutalnosti te iznimnom kapacitetu da operiraju transnacionalno.

Austrijski mediji izvijestili su kako je skupina iznuđivala bečke ugostitelje. Tjedno su im žrtve morale plaćati između 400 i 800 eura, piše oe24.at.