Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australski ministar smijenjen zbog 30 kaznenih prijava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar u vladi New South Walesa, stanovništvom najbrojnije australske države, smijenjen je nakon 30 policijskih prijava zbog spolnih odnosa s maloljetnicima i uživanja droge, javljaju tamošnji mediji.

Policija je na sudu u Newcastleu, sjeverno od Sydneyja, izjavila kako je ministar za pitanja aboridžina Milton Orkopoulos (49) sredstvima iz proračuna plaćao seks dječacima i dobavljao im marihuanu, objavila je agencija Australian Associated Press.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Slika nije dostupna Kaznena prijava zbog nasilja nad maloljetnicima

Iz jednog od dokumenata dostavljenih sudu vidljivo je kako je
Orkopoulos 1997. upoznao jednu od žrtava, koja je tad imala 15 godina. 

Danas je 24-godišnji muškarac policiji rekao kako mu je Orkopoulos u dva navrata nabavio marihuanu prije prvog spolnog odnosa.

Kad je dječak imao 18 godina, Orkopoulos mu je počeo plaćati 250 australskih dolara (oko tisuću kuna) na tjedan kako bi imao spolne odnose s njim, stoji u dokumentu.

'Taj je novac bio isplaćivan iz državnih sredstava koja su svakog mjeseca doznačivana optuženom', ustvrdila je policija u dokumentu.

Orkopoulos je morao policiji predati putovnicu, a pušten je na
slobodu uz jamčevinu. Na sudu se mora pojaviti u siječnju 2007.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene