Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Predmeti iz nestalog zrakoplova

OSTACI LETA MH370 Pronađena kineska bočica te indonezijsko sredstvo za čišćenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povećale su se nade za pronalaženjem zrakoplova kojem se u ožujku 2014. izgubio svaki trag.

Australski istražni dužnosnici koji su angažirani na potrazi za nestalim malezijskim zrakoplovom na letu MH370 sve su više uvjereni da je ostatak zrakoplova pronađen na francuskom otoku Reunion pripadao nestalom Boeingu 777 Malaysia Airlinesa na letu MH370.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crna obljetnica Misterij i godinu dana od nestanka: 'Bol obitelji ne može se opisati, još teže podnijeti' Slika nije dostupna Nove sankcije 'Pokušaji destabilizacije u Ukrajini moraju prestati'

"Sve više i više smo uvjereni da su to ostaci zrakoplova s leta MH370", rekao je ravnatelj Australskog ureda za sigurnost prometa koji vodi operacije potrage u Indijskom oceanu.

Sky News javlja i kako je u međuvremenu pronađena i kineska bočica za vodu te indonezijsko sredstvo za čišćenje koji su bili u zrakoplovu, a novopronađeni predmeti isplivali su na obalu otoka La Reunion. Pronađeni su i ostaci predmeta za koji se sumnja da je pripadao kovčegu iz zrakoplova.

"Nastavljamo raditi s našim francuskim i malezijskim kolegama kako bi analizirali sve raspoložive informacije, no iako nismo 100 posto sigurni, nadamo se da ćemo vrlo brzo doći do tog stupnja sigurnosti. Nadamo se doći do toga u iduća 24 sata", rekao je australski dužnosnik.

SLUŽBENO JE Pronađeni ostaci zrakoplova pripadaju Boeingu 777

Ostaci pronađeni na francuskom otoku Reunion u Indijskom oceanu biti će prebačeni u Francusku kako bi se utvrdilo pripadaju li oni nestalom zrakoplovu Malaysia Airlinesa MH370, priopćio je u četvrtak malezijski premijer Najib Razak kazavši da inicijalna izvješća navode da je vrlo vjerojatno da dva metra dug dio olupine, koji je pronađen u srijedu, pripada Boeingu 777.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa na letu MH370 iz Kuala Lumpura za Peking, koji je misteriozno nestao u ožujku 2014. godine, jedini je Boeing 777 koji je nestao nad oceanom. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Ostaci trebaju biti prebačeni u Toulouse, grad na jugu Francuske u kojemu je najbliži ured francuskog tijela za istragu zrakoplovnih nesreća (BEA), kako bi se čim prije utvrdile činjenice. (Sa.Pu., Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene