Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

O njoj pišu svi

VIDEO Ona bi u parlament: Za nju je islam država, a misli da Židovi vjeruju u Isusa?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stephanie Banister australska je političarka koja je zbog blamaže na javnoj televiziji povukla svoju kandidaturu na predstojećim općim izborima.

Kandidatkinja australske nacionalističke stranke One Nation (Jedna nacija) na skorim općim izborima u rujnu objavila je u subotu da odustaje od utrke, pošto je u jednom razgovoru islam zamijenila s državom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traži se oštra kazna U Berlinu ponovno antisemitistički incident: Student napao svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće"

Stephanie Banister (27) je već drugog dana kampanje u razgovoru za australsku televizijsku mrežu Seven izgovorila niz 'bisera' zbog kojih su je odmah prozvali 'australskom Sarah Palin', uspoređujući je s bivšom kandidatkinjom za dužnost potpredsjednice Sjedinjenih Država koja je zabavljala svjetsku javnost svojim ispadima u američkoj predsjedničkoj utrci 2008.

>> Pogledajte novi biser s Facebooka

'Nemam ništa protiv islama kao države, ali doista mislim da ovdje u Australiji ne trebamo prihvaćati njihove zakone', rekla je u tom intervjuu snimljenom u srijedu.

Banister je usto kazala da tek dva posto Australaca živi po haramu - htjela je reći po Kuranu - dodatno povećavši zbrku hvaleći židovsku košer hranu.

'Židovi ne žive po haramu. Oni imaju vlastitu religiju koja štuje Isusa Krista', nadometnula je, premda judaizam ne smatra Isusa Mesijom.

Na pitanje novinara o zakonu vezanom uz osobe s invaliditetom, Banister je rekla kako smatra da taj zakon dobro služi svrsi, iako taj zakon još uvijek nije stupio na snagu.

Stephanie Banister je u subotu priopćila da odustaje od kandidature za mandat u parlamentu države Queenslanda iz redova stranke One Nation na općim izborima 7. rujna.

'Zbog prijetnja upućenih Stephanienoj obitelji, njoj osobno i njezinoj djeci, zbog uvreda i golemog pritiska kojemu je bila izložena, odlučila je povući kanidaturu za zastupnicu okruga Rankina', rekao je predsjednik stranke Jim Savage.

Banister, majka dvoje djece, tvrdi da je žrtva montaže kojom ju se htjelo prikazati kao 'potpunog idiota'. Radi li se i montaži ili je nesuđena parlamentarka doista izgovorila sve ove bisere pogledajte sami u priloženom videu. (Hina)


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene