Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana nakon tragedije

AUDIO Pokolj u školi: U javnost puštena snimka poziva upomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija američkog Newtowna pustila je u javnost audio snimku poziva upomoć iz osnovne škole Sandy Hook, u kojoj je u prosincu 2012. 20-godišnji Adam Lamza ubio 20-ero djece i šest učitelja.

Audio snimka tragedije koja se dogodilau prosincu 2012. godine, u američkom gradiću Newtown, puštena je u javnost nakon sudske odluke i podužeg nastojanja agencije Associated Press da se ta snimka dobije na preslušavanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Incident probudio sjećanja Uzbuna u Newtownu: Zbog prijetnje nakratko zaključali sve škole Slika nije dostupna Bezočna laž Lagala ljudima da je tetka poginulog u školi Sandy Hook i prikupljala donacije

Na audio snimci može se čuti razgovor između operatera i muškarca i žene koji su uputili pozive upomoć službi 911. Tijekom poziva, na dijelovima snimke može se jasno čuti i pucnjava iz vatrenog oružja.

POD VELOM TAJNE: Ruši se 'škola pokolja'

Tragedija se dogodila nakon što je 20-godišnji Adam Lamza, koji je prethodno u vlastitom domu hicem iz oružja ubio majku, u Sandy Hook osnovnu školu upao naoružan te počeo pucati po učenicima i učiteljima. Policija nije uspjela uhititi Lamzu, koji je nedugo nakon pucnjave sam sebi hicem iz istog oružja oduzeo život.

Agencija AP prenosi kako je Lamza počinio samoubojstvo samo jednu minutu nakon dolaska prvog policajca na mjesto događaja.

Audio snimku popraćenu arhivskim kadrovima možete poslušati u priloženom videu. Objavljena je sudskom odlukom i na službenim stranicama grada Newtowna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene