Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve škole u američkom gradiću Newtownu danas su nakratko bile zaključane zbog prijetećeg telefonskog poziva. Zasad nije jasno tko je zvao ni o kakvoj se točno prijetnji radi.


Gotovo šest mjeseci nakon tragedije u osnovnoj školi u Newtownu, u kojoj je život izgubilo 26 osoba, uglavnom djece, taj je gradić u američkoj saveznoj državi Connecticut na noge digao jedan prijeteći telefonski poziv.

>> Američki senat blokirao zakon o kontroli oružja

Vezani članci Slika nije dostupna POD VELOM TAJNE: Ruši se 'škola pokolja' Slika nije dostupna Zbog prijetnje bombama naređena evakuacija sveučilišta Princeton

Kako javlja WFSB, zasad nepoznata osoba nazvala je tamošnju srednju školu iznoseći prijetnju zasad nepoznatog sadržaja. Gotovo momentalno sve su škole u gradiću zaključane, a svim je učenicima i osoblju naređeno da ni ne pokušavaju izaći iz njih.

Napeta situacija, koja je nesumnjivo probudila sjećanja na masakr u kojem je 14. prosinca prošle godine pomahnitali mladić Adam Lanza (20) izrešetao učenike i zaposlenike osnovne škole Sandy Hook, potrajala je 15-ak minuta, nakon čega je stigla obavijest da su sve škole ponovno otključane, a da će zbog svega jedino u polasku kasniti školski autobusi.

Policija istražuje incident.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook