Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Polarni medvjedić Knut postao je superzvijezda berlinskog zoološkog vrta nakon što je, prije tri mjeseca, ostao bez majke. Apsurdno je da upravo zaštitari životinja traže da se ta umiljata, malena, pahuljasta životinja ubije.


Svoj nastrani zahtjev njemački zaštitari opravdavaju tvrdnjom kako žele životinju poštedjeti života u kavezu. 

Vezani članci Medvjedić Matija pronašao novi dom (Foto: Zoološki vrt) Medvjedić pronađen na cesti dobio novi dom: "Ima dobar apetit, a zvat će se..." Slika nije dostupna Knut proslavio prvi rođendan

'ZOO treba ubiti medvjeda', rekao je glasnogovornik 'ljubitelja životinja', Frank Albrecht. 'Hranjenje iz ruke nije prikladno za medvjeda kojeg karakterizira izrazita krvoločnost', rekao je, dodavši kako je bijeli medvjed navikao na divljinu, a ne na hranjenje bočicom. 

Ovi takozvani zaštitari životinja pozivaju se na sličan slučaj koji se dogodio u leipzigškom ZOO-u, gdje je medvjedica također odbacila svoje mladunče koje su djelatnici potom hladnokrvno ubili. 

No, u berlinškom ZOO-u rade ljudi koji vole i štite životinje i koji su se zauzeli za malenog Knuta. 

Ravnatelj ustanove, Andre Schuele, tvrdi da ne vidi niti jedan razlog zbog kojeg bi medvjedić trebao biti ubijen. 

Upravo suprotno, vrsta kojoj pripada Knut je ugrožena pa ju treba posebno štititi. 

'Knuta hranimo mlijekom na bočicu, a nadamo se da će izrasti u zdravog medvjeda koji će postati uzor ostalim ZOO-ima. Također se nadamo da ćemo takvim postupcima pridonijeti širenju vrste bijelog medvjeda', rekao je Andre Schuele.