Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na chatu Guardian

'Objavit ćemo i dokumente koji spominju NLO-e'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na chatu Guardiana Assange je rekao da ovih dana poduzima posebne mjere opreza.

Iako su se stranice Guardiana srušile nakon što je previše ljudi htjelo postaviti pitanje osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu, cijeli chat je sa zakašnjenem uspio i donosimo vam najzanimljivija pitanja i odgovore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnici se žale na kršenje prava Assangeu prijeti Guantanamo ili smrtna kazna Slika nije dostupna Dokaz o pokretanju istrage? SAD od Twittera traži podatke o Assangeu

'Gospodine Assange, jeste li ikad došli u posjed dokumenata koji govore o NLO-u ili izvanzemaljcima', upitao je čitatelj pod nadimkom 'achanth'.

>> Assange chatom 'srušio' Guardian

>> Assange će se usprotiviti izručenju ako ga uhite

'Mnogi čudaci nam šalju mailove o NLO-u ili primjerice, kako su shvatili da su Antikristi dok su sa suprugom razgovarali s bivšom ženom na vrtnoj zabavi. No, takvi ne zadovoljavaju naša glavna dva pravila. Prvi je da svi dokumenti moraju biti autorizirani, a drugi je da moraju biti originali. No, u sljedećim objavama zasigurno će biti dokumenata koji govore o NLO-ima'.

Na pitanje boji li se za svoju sigurnost Assange je kazao da poduzima posebne mjere opreza koje mora s obzirom da se suočava sa super silom. Čitatelj pod nadimkom 'Fwoggie' upitao je Assangea hoće li se, s obzirom da posjeduje australsku putovnicu vratiti u svoju rodnu zemlju. 'Državljanin sam Australije i jako mi nedostaje moja država, no premijerka Julia Gillard dala mi je do znanja svojim postupcima ovaj tjedan da to neće biti moguće te da oni aktivno pomažu SAD-u u napadima na mene i moje ljude', odgovorio je Assange

Diplomat s područja Balkana upitao hoće li se osjećati krivim ako diplomacija neće funkcionirati

'U kom smislu mislite da ste promijenili svjetsku politiku, kad već imate oči svijeta na sebi zar ne bi trebali pohvaliti izvor koji vam je dao sve te informacije', upitao je jedan od čitatelja. Assange je kazao kako njegova kompanija već četiri godine pokušava uveličati trud izvora bez kojeg novinari ne bi mogli ništa. 'Ako je izvor zaista, kako tvrdi Pentagon, Bradley Manning, on je bez sumnje heroj', poručio je.

>> Britanska policija zna gdje se skriva Assange

Na chat se javio i neimenovani diplomat koji je djelovao i na 'kriznom području Balkana. U podugačkom elaboratu želio je saznati hoće li se Assange osjećati odgovornim kada se sljedeća kriza ne riješi zbog toga što diplomacija ne funkcionira. Assange mu je kazao da bi odgovorio na to pitanje kad bi bilo kraće postavljeno.

Odgovore na ostala pitanja možete pročitati na stranici Guardiana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene