Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokaz o pokretanju istrage?

SAD od Twittera traži podatke o Assangeu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvena mreža Twitter je primila službeni zahtjev američkih vlasti u kojemu se od njega traže informacije o Julianu Assangeu i o još trima osobama, priopćio je WikiLeaks koji to smatra dokazom kako je u Americi protiv njega pokrenuta istraga zbog špijuniranja.

Kako navodi WikiLeaks, to pokazuje da je 'američki State Department zatražio privatne poruke, kontakte, adrese iz internetskog protokola i osobne podatke o Julianu Assangeu i o još trima osobama povezanim s WikiLeaksom', po priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porezni raj na Kajmanskom otočju Zviždač WikiLeaksu otkriva 'offshore' račune Slika nije dostupna Odvjetnici se žale na kršenje prava Assangeu prijeti Guantanamo ili smrtna kazna

U priopćenju se ne navode imena tih triju osoba, ali je među njima najvjerojatnije i islandska zastupnica Birgitta Jonsdottir.

Osnivač WikiLeaksa, internetske stranice specijalizirane za objavljivanje povjerljivih dokumenata, trenutačno je u Velikoj Britaniji, u očekivanju odluke o eventualnom izručenju Švedskoj, gdje ga pravosuđe traži zbog optužbe za silovanje.

Sam Assange misli da mu prijeti izručenje u SAD, gdje je, po njegovoj ocjeni, osnovano veliko povjerenstvo koje će definirati optužbe protiv njega.

>> Assange u travnju objavljuje knjigu: 'Bit će to vrlo osobno'

Osnutak velikog povjerenstva je strogo povjerljiv u SAD-u. Ako se ta informacija pokaže točnom, to znači da Assangeu neposredno prijeti podizanje optužnice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene