Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Summit u Sirtu

Arapski čelnici žele Bliski istok bez nuklearnog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arapski čelnici u nedjelju su, na sjednici održanoj iza zatvorenih vrata u sklopu samita Arapske Lige u Sirtu, pozvali da se Bliski istok oslobodi od nuklearnog oružja, rekli su diplomati koji su sudjelovali u radu konferencije, a prenosi dpa.

Mnoge arapske zemlje na izraelski i iranski nuklearni program gledaju sa zabrinutošću te ponovno pozivaju na sklapanje dogovora o zabrani nuklearnog oružja u regiji. U završnim izlaganjima, čelnici arapskih zemalja istaknuli su kako razvoj nuklearnog oružja prijeti miru i sigurnosti. Pozvali su na ponovno razmatranje Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja iz 1970. čiji bi cilj bio realizirati konačan plan o prestanku razvoja nuklearnog oružja.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima" Ilustracija Europski šitit "Moramo biti iskreni prema ljudima": Moćni europski lider poručio da Europi treba nuklearno oružje

Također su pozvali UN da održi konferenciju na kojoj bi se raspravljalo o uspostavi bliskoistočne regije kao regije bez nuklearnog oružja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene