Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stari se povukao zbog bolesti

Anton Stres je novi ljubljanski nadbiskup

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. imenovao je u subotu mariborskog nadbiskupa koadjutora Antona Stresa novim ljubljanskim nadbiskupom, umjesto dosadašnjeg nadbiskupa Alojza Urana koji se povukao zbog bolesti, objavio je ured za tisak Slovenske biskupske konferencije.

Alojz Uran (64) ljubljansku je nadbiskupiju vodio od 2004. godine, a u zadnje je vrijeme više puta hospitaliziran zbog kardioloških problema. Novi ljubljanski nadbiskup Anton Stres rođen je 1942. godine u Gaberju, nižu gimnaziju završio je u Rogaškoj Slatini, a višu gimnaziju u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Slika nije dostupna Što ako padne vlada? Ljubljanski nadbiskup upozorava na nestabilnosti u Sloveniji

>> Slovenski biskupi žale zbog izjave Komisije ‘Iustitia et pax’

Teologiju je studirao u Ljubljani i Parizu, a za svećenika je posvećen 1968. godine. Pripada redu lazarista i posjeduje doktorate iz teologije i filozofije. Stres je u Slovenskoj biskupskoj konferenciji bio predsjednik njezine komisije Iustitia et pax. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene