Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Anketa: Za Janšu 36, a Pahora 27 posto birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema anketi koju je jučer objavila RTV Slovenija sadašnji slovenski premijer Janez Janša i njegova Slovenska demokratska stranka (SDS) imaju veliku prednost u odnosu na Socijalne demokrate (SD) glavnog Janšina konkurenta za mjesto premnira Boruta Pahora.

Anketa agencije Interstat pokazala je da se za Janšinu stranku dva tjedna pred izbore izjašnjava 36,6 posto birača, dok bi Pahorovu biralo 27,1 posto. Na trećem mjestu je liberalna stranka Zares sa 9,3 posto. Stranka umirovljenika DESUS dobila bi 8,9 posto glasova, a u parlament bi se još uvrstili Jelinčičevi nacionalisti (SNS) i liberalni demokrati (LDS) Katarine Kresal.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. ANKETA Tko će sastaviti novu hrvatsku Vladu? Ipsos kutije - 3 Agencija Ipsos Vrijedno istraživanje na dan izbora: "Prilazit ćemo otprilike svakom četvrtom biraču"

Na pitanje kakve bi osobine trebao imati predsjendik slovenske vlade, najviše (60 podsto) ispitanika odgovorilo je da bi morao poznavati ekonomiju i biti socijalno osjetljiv, a najmanje (10 posto) da predsjednik vlade mora biti simpatičan.

Samo 12 posto ispitanika na pitanje o odnosima Slovenije i Hrvatske navelo je da bi Slovenija o ulasku Hrvatske u EU trebala održati referendum, što su ranije kao ideju iznosile neke stranke, a većina je navela da bi bilo dobro da se granično pitanje s Hrvatskom riješi prije ulaska Hrvatske u EU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene