Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simpatije jednima, želje drugima

Anketa: Srbi za članstvo u EU, ali ne odriču se Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski građani simpatiziraju Rusiju daleko više nego Europsku uniju, no većina ispitanika ipak bi radije da im djeca djeca žive u nekoj od država EU, rezultati su ispitivanja koje je proveo Ipsos Strategic Marketing objavljenog u petak u Beogradu.

Prema Rusiji pozitivno mišljenje ima 52 posto, a negativno 17 posto građana. Prema Uniji se pozitivno izjasnila trećina građana, oko 32 posto, dok je oko 40 posto anketiranih izrazilo negativno stajalište.

Pročitajte i ovo Samit u Tirani Diplomatski o Putinu Vučić o odnosu Srbije i Ukrajine: "Podržavamo njihov teritorijalni integritet, ali nismo potpisali nikakve aranžmane" Aleksandar Vučić U strahu su Rusi koji su pobjegli u Srbiju u strahu za život: "Stiglo nam je pismo. Bilo je šokantno"

Istraživanje provedeno u studenom za agenciju Beta pokazalo je da unatoč tome, ni svaki četvrti građanin ili oko 23 posto, ne bi volio da mu dijete živi u Rusiji, dok bi se za Europsku uniju oprijedelilo čak 70 posto ispitanika.

Ti podaci u Strategic Marketingu povezuju se s koristima koja se očekuju od pristupanja Srbije EU poput porasta zaposlenosti, razvijenije infrastrukture, bolje zaštite ljudskih i manjinskih prava.

Merkel opet poslala poruku Putinu - Oštra je i odlučna!

Na referendumu o članstvu u EU 'za' bi se izjasnilo 54 posto građana, a 25 posto glasovalo bi protiv.

Građani Srbije drže da će sljedeća zemlja iz regije koja će postati članica Europske unije biti Crna Gora - 38 posto, dok 27 posto smatra da će to biti Srbija, a zatim će, po mišljenju ispitanika, slijediti Makedonija, pa Kosovo i zadnja Bosna i Hercegovina. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene