Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena raspoloženja

Angeli Merkel zbog izbjegličke krize pada popularnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularnost njemačke kancelarke Angele Merkel znatno je pala zbog načina na koji upravlja izbjegličkom krizom, pokazale su dvije ankete u subotu ukazujući na promjenu rapoloženja Nijemaca prema rekordnom priljevu izbjeglica u njihovu zemlju.

Saveznici u Bavarskoj, glavnoj ulaznoj točki za većnu imigranata i neki europski susjedi optužuju Merkel da je izazvala izbjeglički val jer je izbjeglicama iz Sirije dala zeleno svjetlo za dolazak u Njemačku.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

U anketi objavljenoj u časopisu Der Spiegel, popularnost joj je u odnosu na prije tri mjeseca pala za pet posto i iznosi 63 posto.

Merkel zbog izbjegličke krize priziva duh njemačkog ujedinjenja

Prvi put u njezinom trećem uzastopnom mandatu, vodeći dužnosnik koalicijskih partnera Socijaldemokrata najpopularniji je njemački političar. Ministra vanjskih poslova Franka-Waltera Steinmeiera podupire 67 posto ispitanika.

Popularnost Horsta Seehofera, bavarskog saveznika Merkel koji smatra da je pogriješila puštajući sirijske izbjeglice iz Mađarske u Njemačku, porasla je za četiri posto i iznosi 44 posto.

Druga anketa televizije ZDF pokazala je da je popularnost kancelarke pala na 1.9 s 2.4 prije dva tjedna, na skali od -5 do 5. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene