Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučna kancelarka

Merkel želi da Grčka ostane u eurozoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel je u srijedu tijekom posjeta Londonu rekla da je Grčka u posljednjih nekoliko godina poštovala svoje financijske obveze prema svojim europskim partnerima te da očekuje da tako i nastavi, a odbacila je navode o mogućem izlasku te zemlje iz eurozone.

"Mislim da je potrebno jasno reći ljudima te poručiti financijskim tržištima da smo se njemačka vlada i ja oduvijek zalagali za to da Grčka ostane u eurozoni te da su obveze što smo ih uveli između Grčke i Trojke, Grčke i europskih zemalja članica, ispunjene", rekla je Angela Merkel na konferenciji za novinare održanoj zajedno s britanskim premijerom Davidom Cameronom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovora nema BITKA ZA GRČKU Juncker ratoboran, Merkel oprezna, a euroskupina traži reforme u 3 dana Slika nije dostupna Nejedinstvo Uoči ključnog vikenda Merkel se našla pred teškim izazovom

"Grčka je podnijela brojne žrtve. Za mnoge građane te zemlje bile su ovo teške godine. I bio je to dug put. No uopće ne sumnjam da ćemo biti u stanju dovesti cijeli proces do uspješnoga kraja, vođeni geslom prema kojemu Grci moraju napraviti svoj dio, a s druge strane mi moramo pokazati solidarnost", rekla je njemačka kancelarka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene