U Ženevi su se u organizaciji Svjetske trgovinske organizacije okupili čelnici država i vlada jugoistoka Europe

Galerija


Iako je ideja da se razgovara o gospodarskoj suradnji, otvorena granična pitanja često znaju biti prepreka. Tako srbijanska predsjednica vlade na pitanje Nove TV o tome hoće li priznati Kosovo poručuje da će ga ove godine priznati kao autonomnu pokrajinu Republike Srbije.

Vezani članci Problemi s hrvatskom zastavom u Londonu (Foto: Dnevnik.hr) Problemi s hrvatskom zastavom: Organizatori tek iz trećeg pokušaja uspjeli pronaći onu pravu Borut Pahor i Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) Juncker uputio ozbiljno upozorenje: "Granični spor Hrvatske i Slovenije utječe na čitavu EU, to je puno važnije nego što se misli"

A da i dalje nema pomaka po pitanju granice između Hrvatske i Slovenije, pokazuju izjave hrvatskog premijera i slovenskog predsjednika.

"Želimo rješenje, ali ne ratifikaciju nečega što je jednoglasno odbacio hrvatski parlament. Istovremeno, želimo odlične odnose sa Slovenijom", rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Slovenski predsjednik Borut Pahor rekao je pak: "Granica između Slovenije i Hrvatske - prije ili kasnije bit će kao što je sud odlučio. Ali u međuvremenu trebamo surađivati."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.