Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lazar III

Amerikanci napravili recenziju novog srpskog vojnog vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni portal IHS Jane's 360 objavio je članak o srpskom vojnom vozilu Lazar III.

Srpsko oklopno vozilo Lazar III ušlo je u uporabu, izvijestio je IHS Jane's 360. Navode da ima moćniji motor, automatski mjenjač i mnoge druge modifikacije u odnosu na prethodne verzije. Promjene su načinjene temeljem prethodnog iskustva korisnika.

Pročitajte i ovo Vojna vježba bojnih vozila Patria u Splitu (Foto: OJI HRM) - 3 Obljetnica osnutka "Paukova" Lukom Lora zaplivale Patrije: Oklopna vozila hrvatske vojske u desantnoj akciji Slika nije dostupna Konačno otkriven RUSKI BATMOBILE Najnovija čuda oklopnog inženjeringa u akciji

Posadu, kako ga zovu Srbi "vojnog čudovišta koje ruši sve pred sobom'', obično čine tri osobe – zapovjednik, vozač i topnik, a pored njih je moguće smjestiti još devet vojnika. Međutim, broj ljudi u vozilu ovisi o naoružanju, piše IHS Jane's 360.

Vozač i zapovjednik se nalaze u prednjem dijelu vozila u koji ulaze kroz bočna vrata. Oboje imaju poklopac iznad svojih prostora.

Ukupna težina vozila je 26.000 kilograma, ali ako se uzmu u obzir buduće nadogradnje i opremanje težim naoružanjem, moguće je da dosegne i do 32.000 kilograma.

Lazar III je nedavno predstavljen i na sajmu naoružanja u Abu Dabiju. Predstavnici srpske firme ''Jugoimport SDPR'' naveli da Lazar III nudi bolji odnos kvalitete i cijene od finske ''Patrije'', koja se inače smatra najboljom u svojoj klasi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene