Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojni portal IHS Jane's 360 objavio je članak o srpskom vojnom vozilu Lazar III.


Srpsko oklopno vozilo Lazar III ušlo je u uporabu, izvijestio je IHS Jane's 360. Navode da ima moćniji motor, automatski mjenjač i mnoge druge modifikacije u odnosu na prethodne verzije. Promjene su načinjene temeljem prethodnog iskustva korisnika.

Vezani članci Slika nije dostupna RUSKI BATMOBILE Najnovija čuda oklopnog inženjeringa u akciji Slika nije dostupna VIDEO Vojnika na svečanoj paradi pregazio tenk!

Posadu, kako ga zovu Srbi "vojnog čudovišta koje ruši sve pred sobom'', obično čine tri osobe – zapovjednik, vozač i topnik, a pored njih je moguće smjestiti još devet vojnika. Međutim, broj ljudi u vozilu ovisi o naoružanju, piše IHS Jane's 360.

Vozač i zapovjednik se nalaze u prednjem dijelu vozila u koji ulaze kroz bočna vrata. Oboje imaju poklopac iznad svojih prostora.

Ukupna težina vozila je 26.000 kilograma, ali ako se uzmu u obzir buduće nadogradnje i opremanje težim naoružanjem, moguće je da dosegne i do 32.000 kilograma.

Lazar III je nedavno predstavljen i na sajmu naoružanja u Abu Dabiju. Predstavnici srpske firme ''Jugoimport SDPR'' naveli da Lazar III nudi bolji odnos kvalitete i cijene od finske ''Patrije'', koja se inače smatra najboljom u svojoj klasi.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju