Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Al-Kaida ubila Amerikanca u Saudijskoj Arabiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državljanin je ubijen, a drugi ranjen u utorak u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, objavila je policija o prvom ubojstvu nekog zapadnjaka u toj perzijskoj kraljevini u zadnjih nekoliko godina.

Policija je kasnije ranila i uhitila ubojicu, kaže se u kratkom priopćenju koje prenose državni mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasna posla Riskiraju zatvor i bičevanje, ali svejedno izazivaju Saudijce alkoholom Slika nije dostupna Istim putem kao i dosad Novi saudijski kralj nije obećao ništa novog

Motiv napada je nepoznat i istraga je u tijeku, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova dodajući da je uhićeni Saudijac rođen u SAD-u.

Saudijski dužnosnici izrazili su ranije bojazan od jačanja islamističke pobune zbog sukoba u Siriji i Iraku. Vlada je donijela stroge kazne za pripadnost militantnim skupinama.

Policija je izvijestila da se napad dogodio kada su se žrtve zaustavile na benzinskoj postaji u istočnom dijelu grada. Napadu je svjedočio treći Amerikanac u drugom vozilu.

Posljednje ubojstvo zapadnjaka u Saudijskoj Arabiji dogodilo se 2007. kada je troje Francuza ubijeno na kampiranju na sjeverozapadu zemlje.

Skupini osumnjičenih za taj napad i optuženih za pripadnost al Kaidi sudi se u Rijadu.

Od 2003. do 2006. al Kaida je izvela niz napada na strane i vladine ciljeve u kojima su ubijene stotine osoba, da bi je potom svladale snage sigurnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene