Obavijesti Video Pretražite Navigacija
K bivšoj djevojci

Amerikanac koji nakon kome priča samo švedski, otišao u - Švedsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac koji se u bolnici probudio iz kome, pričajući samo švedski, otputovao je u Švedsku. Kad se probudio iz kome nije se ničega sjećao, čak ni engleskog jezika.

Michael Boatwright iz Kalifornije nedavno se probudio iz kome, ali nije razumio nikoga oko sebe. Ničeg se ne sjeća, a govori i razumije samo švedski, objavio je Reuters.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj

Ovaj 61-godišnjak rođen je na Floridi, a živio je u Švedskoj nekoliko godina tijekom 1980-ih.

>> Izgubio svijest kao Amerikanac, probudio se kao Šveđanin!

'Nema riječi kojima bih to mogao opisati. Možda i ima, ali ja sam preumoran za to', rekao je Boatwright za jednu švedsku televiziju kada je stigao u Gothenburg. Na aerodromu ga je dočekala njegova bivša djevojka, Šveđanka Ewa Espling koju nije vidio od 1984. godine.

Liječnici vjeruju kako se u Boatwrightovu slučaju radi o disocijativnoj amneziji, odnosno gubitku pamćenja koje se događa uslijed fizičke ili emotivne traume.

Espling je rekla kako je vrijeme provedeno u Švedskoj, bilo dobro razdoblje u njegovom životu i liječnici kažu da je to razlog zbog kojeg govori Švedski.

'Vrijeme koje je proveo u Švedskoj bilo je pozitivno razdoblje, ugodno vrijeme za Michaela. Ovdje je bio sretan i psiholog u bolnici u SAD-u objasnio mu je da zbog toga govori švedski umjesto engleski', rekla je Espling novinarima.

On se nada da će se svog života prisjetiti boravkom u Švedskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene