Jared Kushner i Donald Trump (Foto: AFP)
Jared Kushner i Donald Trump (Foto: AFP)

Obavještajni odbor američkog Senata planira ispitati Jareda Kushnera, zeta predsjednika Donalda Trumpa, u sklopu istrage o povezanosti Trumpovih suradnika i ruskih dužnosnika


Jared Kushner, koji je radio kao savjetnik Donalda Trumpa tijekom predsjedničke kampanje, a sada za njega radi i u Bijeloj kući, najbliža je osoba američkom predsjedniku koja će biti ispitana u vezi ruske uloge u američkim predsjedničkim izborima 2016.

Odbor će Kushnera ispitati o dva sastanka s ruskim veleposlanikom Sergejom Kisljakom. Jedan se odvio unutar Trump Towera u New Yorku krajem prošle godine, a drugi je uključivao direktora državne banke za razvoj, navodi New York Times, pozivajući se na izvore u administraciji i Kongresu.

Vnešekonombank je jedna od banaka koja se našla na popisu sankcija Obamine administracije 2014. nakon što je Rusija anektirala ukrajinski Krim.

Trumpova glasnogovornica Hope Hicks je kazala da se Kushner tijekom predsjedničke kampanje sastao s brojnim dužnosnicima stranih zemalja. (Hina)