Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje pokazalo

Američki muslimani zadovoljni smjerom kojim ide SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina američkih muslimana, za razliku od ostalih Amerikanaca, zadovoljna je smjerom kojim idu Sjedinjene Države, a neznatan broj njih vjeruje da američki muslimani podupiru islamistički ekstremizam.

U povodu 10. obljetnice napada al Kaide na New York i Pentagon, istraživački centar Pew proveo je anketu koja je pokazala kako većina muslimana smatra da su Amerikanci prema njima prijateljski raspoloženi ili neutralni.

Za razliku od većine drugih građana nezadovoljnih smjerom u kojem ide zemlja, 56 posto od oko 2,75 milijuna američkih muslimana izjasnilo se da su zadovoljni, a sedam od deset ispitanika smatra da predsjednik Barack Obama dobro radi svoj posao.

Samo šest posto muslimana reklo je da islamistički ekstremizam uživa veliku potporu među zajednicom američkih muslimana, a 15 posto ispitanika da je ta potpora umjerena. Među općom populacijom, četiri od deset ispitanika vjeruju da američki muslimani podupiru ekstremizam, pokazalo je istraživanje. (HIna)

 

Pročitajte i ovo Barack i Michelle Obama nesreća na jezeru Utopio se osobni kuhar Baracka Obame: "Bio je voljeni član naše obitelji" Vladimir Putin "Neće proći nekažnjeno" Snažan udarac iz Moskve: 500 ljudi završilo je na ovom popisu, među njima i bivši predsjednik

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene