Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojčica je s majkom

Otac autorice antiratnog crteža u zatvoru u Bjelorusiji: Optužen za diskreditiranje ruske vojske

Antiratni crtež ruske djevojčice Maše
Antiratni crtež ruske djevojčice Maše Foto: Platforma X
Nakon što je optužen za diskreditiranje ruske vojske nakon što je njegova kći nacrtala antiratni crtež, Aleksej Moskaljov nalazi se u pritvoru u Bjelorusiji.

Aleksej Moskaljov, Rus koji je optužen za diskreditiranje ruske vojske nakon što je njegova kći nacrtala antiratni crtež, nalazi se u pritvoru u Bjelorusiji, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS pozivajući se na rusko veleposlanstvo u zemlji.

"Potvrđujemo da je državljanin Ruske Federacije Aleksej Moskaljov pritvoren na teritoriju Republike Bjelorusije. Sada je u istražnom pritvoru u gradu Žodinu", objavila je služba za odnose s javnošću veleposlanstva.

Pročitajte i ovo Progon u Rusiji zbog dječjeg crteža, ilustracija - 6 Promijenila mišljenje? Obrat u slučaju djevojčice koja je zbog antiratnog crteža poslana u sirotište, ali je li doista sve u redu? "Ako radite dobro djelo, pokažite nam dijete"

Pročitajte i ovo Antiratni crtež ruske djevojčice Maše Sve zbog crteža Pobjegao iz kućnog pritvora: Nestao otac djevojčice koja se usprotivila ruskoj agresiji

Aleksej Moskaljov osuđen je za diskreditiranje oružanih snaga i osuđen na dvije godine zatvora, a njegova kći Marija, ili Maša u deminutivu, bila je smještena u dom za nezbrinutu djecu iz kojeg ju je preuzela njezina majka. Sud u međuvremenu razmatra roditeljska prava zatvorenog oca.

Maša je prošle godine na satu likovnog u školi nacrtala crtež na kojemu su prikazani ruski projektili koji lete prema Ukrajini i slogani "Slava Ukrajini" i "Ne Putinu, ne ratu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene