Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva brutalnost

Ruski sud želi ocu oduzeti kćer, ne smiju komunicirati. A sve zbog jednog crteža

Antiratni crtež ruske djevojčice Maše
Antiratni crtež ruske djevojčice Maše Foto: Twitter
Moskaljev i Maša privukli su pozornost ruske policije prošlog mjeseca, kad je tinejdžerica nacrtala antiratni crtež koji prikazuje ženu koja štiti dijete od raketa te ukrajinsku i rusku zastavu.

Ruski regionalni sud želi oduzeti kćer Mašu (13) ocu Alekseju Moskaljevu nakon što je djevojčica tijekom sata umjetnosti u školi nacrtala antiratni crtež. Ročište u vezi sa slučajem zakazano je za 15. ožujka. 

Rusko povjerenstvo za maloljetnike grada Efremova podnijelo je tužbu protiv te obitelji. Šefica ruskog Povjerenstva Svetlana Davidova rekla je da je obitelj problematična jer nakon tog incidenta otac ju nije vratio u školu, a majka živi sama i ne pokazuje zanimanje za život svoje kćeri. No, priča je drugačija, kako javljaju aktivisti za ljudska prava, piše Meduza.

Maša je u sirotištu, a zaposlenici je odbijaju pustiti kući.

Pročitajte i ovo Antiratni crtež ruske djevojčice Maše otac u kućnom pritvoru Rusku djevojčicu učiteljica prijavila zbog crteža o Ukrajini: Oduzeta je ocu, a stvari su se sad dodatno zakomplicirale

A sada su otišli korak dalje, na ročištu će se raspravljati o tome da se Moskaljevu dodatno ograniče roditeljska prava. Ako sud donese takvu odluku, njegova kći Maša može biti i formalno zadržana u sirotištu.

Pročitajte i ovo Ilustracija PETERO MRTVIH Masakr na sastanku odbora stanara: Muškarac uletio i počeo pucati po ljudima

"O Maši ne možemo ništa saznati od 1. ožujka. Uprava skloništa i ravnatelj ne žele nam dati nikakve informacije o njoj. Ignoriraju sve zahtjeve i govore nam da prestanemo pisati o Maši. Nikada joj nisu dali telefon koji smo donijeli da komunicira s tatom", stoji u objavi.

Aktivisti za ljudska prava zamolili su sve zainteresirane za taj slučaj da dođu na ročište 15. ožujka jer se Maša tamo nalazi protiv svoje volje i bez sudske odluke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene