Aleksandar Vučić kazao je da su svi oni "na određeni način bili dio lijepe svečanosti", naglasivši kako ne misli da "to bilo natjecanje, već suradnja i međusobno savjetovanje, kao i dobra volja koju trebamo pokazati".


Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je sretan ako su mu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ostali visoki gosti iz regije "ukrali show" na svečanoj inauguraciji u petak navečer u Beogradu, ocijenivši kako to nije bilo natjecanje, nego suradnja, uzajamno savjetovanje i iskazivanje dobre volje.

Vezani članci Andrej Plenković i ministri Donosimo modni pregled inauguracije - doznajte tko je pogodio, a tko pogriješio odabirom? Arhivi u kojima će se čuvati dokumenti Grabar-Kitarović - 2 Duboko pod zemljom: Zavirili smo u arhiv u koji će se pohraniti dokumenti Kolinde Grabar-Kitarović

Vučić je, komentirajući navode hrvatskih medija da mu je predsjednica Grabar-Kitarović "ukrala show" na svečanoj inauguraciji, rekao kako je "to u redu", istaknuvši da je sretan što su mu "show ukrali i drugi gosti".

"To je u redu, to su unutarnje stvari. Meni su 'ukrali show' i predsjednica Hrvatske i predsjednik Crne Gore, Makedonije, tri člana Predsjedništva BiH, predsjednik Slovenije Borut Pahor koji je, ipak, našao vremena doći tijekom dana, također i premijeri Mađarske, Austrije, Gabona - i presretan sam zbog toga", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Kazao je da su svi oni "na određeni način bili dio lijepe svečanosti", naglasivši kako ne misli da "to bilo natjecanje, već suradnja i međusobno savjetovanje, kao i dobra volja koju trebamo pokazati".

U Beogradu je sinoć održan svečani prijem u povodu inauguracije srbijanskog predsjednika u Palači Srbija na kojemu se okupilo više od 5000 gostiju - uzvanika iz zemlje i svijeta, predstavnika diplomatskog zbora, političkog i javnog života, među kojima više od 20 šefova država i vlada te visokih međunarodnih dužnosnika.

Ocijenjeno je da je to bilo "najveće okupljanje stranih dužnosnika u Srbiji u posljednja gotovo četiri desetljeća". Vučić je rekao na prijemu povodom svog stupanja na dužnost da je Srbija spremna napraviti iskorak "iz mitologije u budućnost" te da napredak nije moguć bez mira i stabilnosti.

Također je poručio političkim vođama u regiji da je Srbija spremna sa svima "graditi mostove preko provalija prošlosti", gradeći zajedno putove ekonomskog razvoja. (Hina)