Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Albanski demonstranti napali crnogorsku policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska policija morala je uzmaknuti pred oko 2.000 kosovskih Alabanca, koji su u subotu blokirali šetalište na Maloj plaži u Ulcinju, protestirajući zbog privođenja u policiju njihovih sugrađana, braće Ukaj - Adrona (31) i Davida (31), iz Istoka.

Kako javljaju crnogorski mediji, mučne scene i protesti su okončani nakon dolaska predsjednika općine Ulcinj Fuada Nimanija, ministra za zaštitu nacionalnih manjina u Vladi Crne Gore Gzima Hajdinage i načelnika Centra bezbjednosti Ulcinj Sabra Buzukovića.

Pročitajte i ovo Milojko Spajić Nakon cjelonoćnog zasjedanja Crna Gora dobila novu vladu, Spajić se susreo s von der Leyen: "Ulazak u EU bi bio velika poruka drugim zemljama da je proces proširenja živ" Andrija Mandić nakon višesatne rasprave Četnički vojvoda Andrija Mandić izabran za predsjednika crnogorskog parlamenta

Razjarena masa albanskih turista sa Kosova, prije nego što ih je ministar Hajdinaga spriječio da organiziraju demonstracije, koje su mogle prerasti u rušilačke, poderali su nekim crnogorskim policajcima košulje, a neki su ostali i bez hlača.

Buzuković je turistima sa Kosova obećao korektan epilog incidenta sa braćom Ukaj iz Istoka, koje je policija privela zbog tuče, i ponovio garancije za siguran boravak u gradu turistima sa Kosova, čime je izbjegnut sukob širih razmjera na Ulcinjskoj plaži između crnogorke policije i turista sa Kosova.

- Kada neko napravi incident, on mora ići u policiju, bio on iz Beograda, Kačanika ili Ulcinja. Jedino kod nas gosti sa Kosova mogu raditi incidente i onda ih brane gradonačelnici i ministri. Ne znam kako drugačije objasniti da tisuće nervoznih gostiju sa Kosova sami zavode red i bukvalno drapaju košulje i hlače policiji, rekao je Zoran Piperović, bivši zamjenik Vrhovnog državnog tužitelja Crne Gore, novinarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene