Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorska policija morala je uzmaknuti pred oko 2.000 kosovskih Alabanca, koji su u subotu blokirali šetalište na Maloj plaži u Ulcinju, protestirajući zbog privođenja u policiju njihovih sugrađana, braće Ukaj - Adrona (31) i Davida (31), iz Istoka.


Kako javljaju crnogorski mediji, mučne scene i protesti su okončani nakon dolaska predsjednika općine Ulcinj Fuada Nimanija, ministra za zaštitu nacionalnih manjina u Vladi Crne Gore Gzima Hajdinage i načelnika Centra bezbjednosti Ulcinj Sabra Buzukovića.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić prisegnuo za drugi mandat, u govoru spomenuo i Hrvatsku: "Imamo više financija i snage nego prije..." Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Srbijanski predsjednik istaknuo tri cilja na Kosovu: "Najteži je dio zaštita državnih interesa i imovinskih prava"

Razjarena masa albanskih turista sa Kosova, prije nego što ih je ministar Hajdinaga spriječio da organiziraju demonstracije, koje su mogle prerasti u rušilačke, poderali su nekim crnogorskim policajcima košulje, a neki su ostali i bez hlača.

Buzuković je turistima sa Kosova obećao korektan epilog incidenta sa braćom Ukaj iz Istoka, koje je policija privela zbog tuče, i ponovio garancije za siguran boravak u gradu turistima sa Kosova, čime je izbjegnut sukob širih razmjera na Ulcinjskoj plaži između crnogorke policije i turista sa Kosova.

- Kada neko napravi incident, on mora ići u policiju, bio on iz Beograda, Kačanika ili Ulcinja. Jedino kod nas gosti sa Kosova mogu raditi incidente i onda ih brane gradonačelnici i ministri. Ne znam kako drugačije objasniti da tisuće nervoznih gostiju sa Kosova sami zavode red i bukvalno drapaju košulje i hlače policiji, rekao je Zoran Piperović, bivši zamjenik Vrhovnog državnog tužitelja Crne Gore, novinarima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju