Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Albanija je preuzela još trojicu zatvorenika iz kontroverznog američkog zatvora za teroriste u Guantanamo Bayju, potvrdilo je albansko ministarstvo unutarnjih poslova.


Trojica muškaraca, Libijac, Tunižanin i Egipćanin, stigli su u Albaniju još u utorak. U zrakoplovu je s njima bio i jedan Palestinac, koji je iskrcan u Španjolskoj, kao prvi od petorice zatočenika iz Guantanama koliko će ih primiti ta zemlja.

>> 'Cilj administracije jest zatvoriti Guantanamo'

Vezani članci Slika nije dostupna SAD objavio imena 55 zatvorenika određenih za puštanje iz Guantanama Slika nije dostupna Nova smrt u Guantanamu: 'Nitko ne mari je li tamo tko živ ili mrtav'

u Albaniji se sada nalazi ukupno 11 zatočenika iz tog američkog logora. 'Zahvalni smo i Albaniji i Španjolskoj što su pristale poduprti američke napore za zatvaranje centra u Guantanamo Bayju', izjavio je glasnogovornik State Departmenta. Transferiranje zatvorenika u treće zemlje dio je plana predsjednika Baracka Obame za zatvaranjem zloglasnog centra u Guantanamu. Tamo je još ostalo 188 zatvorenika. (Hina)