Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Qaida preuzela odgovornost za napade u Alžiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernoafričko krilo terorističke mreže al Qaede preuzelo je odgovornost za dva samoubilačka napada u Alžiru u kojima je u posljednja dva dana ubijeno najmanje 50 ljudi.

U priopćenju kojeg potpisuje "al Qaeda u islamskom Magrebu" navodi se da ta organizacija stoji iza subotnjeg samoubilačkog napada kamionom punim eksploziva na vojarnu obalne straže u alžirskom gradu Dellysu u kojem je ubijeno najmanje 30 ljudi.

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada" Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti

Također je preuzeta odgovornost za napad na grad Batnu 48 sati ranije u kojem je stradalo 20 osoba.

Druge pojedinosti nisu priopćene. U međuvremenu je Vijeće sigurnosti oštro osudilo napade u Alžiru.

Nasilje u Alžiru počelo je 1992. godine nakon što je vlada uz pomoć vojske poništila izbore na kojima su trebali pobijediti islamisti. U desetljeću žestokih okršaja vladinih snaga i islamističkih pobunjenika ubijeno je oko 200.000 ljudi.

Političko nasilje je jenjalo zadnjih godina, ali oko 500 pripadnika al Qaede nastavilo je borbu iz regije na istoku Alžira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene