Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik talibanskog pokreta u audio izjavi je najavio osvetu te naveo sljedeće mete njihovih napada.


Glasnogovornik talibana Ahsanullah Ahsan u poruci kaže da slijedi odmazda te da će Pakistan postati prva meta napada talibana zbog ubojstva Osame bin Ladena, piše AP.

Vezani članci Talibani prebili novinare koji su izvještavali o prosvjedu - 4 Talibani pucali na prosvjedu u Afganistanu: "Jedan mi je stavio nogu na glavu, zgnječio mi lice o beton. Mislio sam da da će me ubiti" Mimohod talibana u Kandaharu, ilustracija Vođa talibana traži od nove vlade da primijeni šerijatski zakon, nove žrtve na prosvjedu protiv režima

Obrušio se i na SAD i rekao kako se ne bi trebali hvaliti ubojstvom Osame jer su ga lovili posljednjih deset godina. 'Mi smo svoj cilj ostvarili u roku od tri mjeseca, dok je Amerika progonila Osamu gotovo deset godina. Osama je krenuo putem mučeništva i njegova je želja ispunjena'.

SAD će, kaže glasnogovornik, biti druga meta napada. 'Za osvetu za mučeništvo šeika Osame, premijer Gilani, zapovjednik vojske Kayani i predsjednik Zardari su na našoj listi', stoji u tonskoj izjavi glasnogovornika Al Qaide.

>> Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

'Bivšu premijerku Bhutto mi smo ubili u prosincu 2007. godine. Poslali smo bombaša samoubojicu i ubili je nakon tromjesečnog planiranja. Amerika se ne treba hvaliti ubojstvom Osame. Mi smo svoj cilj ostvarili u roku od tri mjeseca dok je Amerika progonila Osamu gotovo deset godina. Osama je krenuo putem mučeništva i njegova želja je ispunjena', dodaje se. Još uvijek je nejasno kako će se snage odane bin Ladenu postaviti prema 150 tisuća američkih vojnika u Afghanistanu.