Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitali somalijskim pobunjenicima

Al Kaida preuzela odgovornost za napade u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Al Kaida je preuzela odgovornost na internetu u subotu za niz napada u Iraku koji su stajali života 53 osobe, od čega više od polovice policajaca i čestitala je somalijskim pobunjenicima za napade u Mogadišu.

U priopćenju objavljenom na stranici Džihada Honein, organizacija povezana s Al Kaidom, objavljuje 'da je usred ramazana, pod vodstvom šeika Abu Bakr al-Bagdadija, izvela niz napada kako bi pokazala muslimanskoj naciji da puše vjetar pobjede'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak napetosti Šest projektila ispaljeno na Bagdad, dva pogodila zonu u kojoj je američka ambasada Slika nije dostupna Zaoštravaju se sukobi Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu

>> Irak: Najmanje 30 mrtvih u seriji bombaških napada

Val atentata, od kojih 14 napada automobilom-bombom, kriv je za smrt 53 osobe u srijedu i 300 ranjenih u deset gradova u zemlji.

Al Kaida odaje počast somalijskim pobunjenicima za vojnu kampanju u Mogadišu, stoji na internetskoj stranici.

Siloviti sukobi koji su stajali života najmanje 68 civila dogodili su se početkom tjedna u glavnom somalijskom gradu nakon opsežne ofenzive islamističkih pobunjenika protiv somalijskih vladinih snaga i postrojbi Afričke unije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene