Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzimanje 'Studija 99'?

Al Jazeera želi preuzeti sarajevsku TV postaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katarska televizijska kuća Al Jazeera planira osnovati regionalno televizijsko središte za područje bivše Jugoslavije, a s gradskim vlastima Sarajeva pregovara o preuzimanju male televizijske postaje što su je vlasti glavnog grada Bosne i Hercegovine nedavno kupile od privatnih vlasnika, pišu banjalučke 'Nezavisne novine'.

Kako se očekuje, Gradsko vijeće Sarajeva ovog bi tjedna trebalo odlučivati o prijedlogu da se Al Jazeeri ponudi preuzimanje TV postaje 'Studio 99' koju su gradske vlasti nedavno otkupile no nisu imale dovoljno novaca pretvoriti je u gradsku televiziju. Podaci o tome koliko je Grad Sarajevo platio za preuzimanje 'Studija 99' nisu u cijelosti dostupni jer je u to uključeno i izmirenje dijela nagomilanih dugova te male televizijske kuće no pretpostavlja se kako iznos ne prelazi brojku od 250 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

Nekolicina suvlasnika 'Studija 99' u međuvremenu je podnijela tužbu protiv Adila Kulenovića, donedavnog većinskog vlasnika te televizijske postaje zbog činjenice da se na prodaju odlučio bez konzultacija s njima. Cijeli slučaj je sada na Županijskom sudu u Sarajevu što može u cijelosti onemogućiti eventualni ugovor gradskih vlasti Sarajeva i Al Jazeere. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene