Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinejad opet prijeti Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad ponovo je upozorio američke saveznike u Europi da će Iran preispitati svoje odnose s njima ako budu ustrajale u kažnjavanju Irana zbog njegova nuklearnog programa, ističući da će to bit "neprijateljski" čin.

To je izjavio uoči pariškog sastanka diplomata iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, Kine, Rusije i Njemačke o mogućem kažnjavanju Irana jer odbija obustaviti postupak obogaćivanja urana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Uvedite moratorij' Rusija poziva S.Koreju da zaustavi nuklearne aktivnosti Slika nije dostupna Vidio ga američki znanstvenik Sjeverna Koreja u tajnosti izgradila veliki pogon za obogaćivanje uranija

"Jednostavno rečeno, budete li od sada pa nadalje, bilo kroz
propagandu ili u međunarodnim organizacijama, poduzimali akcije protiv prava iranskog naroda, mi ćemo to smatrati neprijateljskim činom", rekao je Ahmadinejad pred tisućama okupljenih sugrađana na sjeveru Irana.

"I ako nastavite tim putem, Iran će razmotriti svoje odnose s vama", dodao je.

To je prvi put da je Ahmadinejad zaprijetio slabljenjem odnosa s europskim državama s kojima ostvaruje veliki dio svoje vanjskotrgovinske razmjene.

Nije poznato koje je korake Ahmadinejad imao na umu. Iranski predsjednik nema odlučujuću riječ u državi, nego to pravo pripada vrhovnom vođi ajatolahu Aliu Khamneiu.

Kada je jednom prilikom Ahmadinejad zaprijetio da će smanjiti opskrbu Zapada naftom, vrlo brzo je bio opovrgnut.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene