Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad zauzeo se za jače savezništvo sa Sirijom u otporu prema Izraelu i njegovim saveznicima oko palestinske krize.


U razgovoru sa sirijskim premijerom Mahmudom Nadži Otriem, Ahmadinedžad je pohvalio stajališta dviju zemalja oko međunarodnih i regionalnih pitanja, osobito sukoba Izraelaca i Palestinaca. 'Najnoviji razvoj događaja u svijetu potvrdio je da su Iran i Sirija na pravom putu kada ustraju u tome da je potrebno oduprijeti se neprijatelju', rekao je iranski predsjednik.

Teheran ne priznaje Izrael i glavni je sponzor islamističkog pokreta Hamas koji kontrolira Gazu. 'Ako Iran i Sirija imaju istaknutu poziciju u regiji, to je zbog njihova otpora utemeljenog na ispravnim odlukama', rekao je Ahmadinedžad, prenosi državna televizija IRIB.

Vezani članci Slika nije dostupna Vrhovni vođa Irana: Amerika se vara u vezi sa Sirijom, ispaštat će zbog toga Slika nije dostupna Sirija će dozvoliti misiji UN-a da posjeti zone u kojima je korišteno kemijsko oružje

Iran je bio na strani Hamasa u nedavnom sukobu s Izraelom i oštro je kritizirao UN i neke arapske države što se nisu snažnije suprotstavili izraelskim napadima. Ljutite arapske zemlje odgovorile su tada Teheranu da se ne miješa u unutarnja arapska pitanja.