Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teheran ne priznaje Izrael

Ahmadinedžad za jače savezništvo sa Sirijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad zauzeo se za jače savezništvo sa Sirijom u otporu prema Izraelu i njegovim saveznicima oko palestinske krize.

U razgovoru sa sirijskim premijerom Mahmudom Nadži Otriem, Ahmadinedžad je pohvalio stajališta dviju zemalja oko međunarodnih i regionalnih pitanja, osobito sukoba Izraelaca i Palestinaca. 'Najnoviji razvoj događaja u svijetu potvrdio je da su Iran i Sirija na pravom putu kada ustraju u tome da je potrebno oduprijeti se neprijatelju', rekao je iranski predsjednik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..." Izraelski napadi na Gazu - 2 Rat na Bliskom istoku Iza izraelske brige za palestinske civile skriva se drugi plan? "Šaljemo letke, zovemo ih na mobitele i govorimo im da odu. I mnogi su otišli"

Teheran ne priznaje Izrael i glavni je sponzor islamističkog pokreta Hamas koji kontrolira Gazu. 'Ako Iran i Sirija imaju istaknutu poziciju u regiji, to je zbog njihova otpora utemeljenog na ispravnim odlukama', rekao je Ahmadinedžad, prenosi državna televizija IRIB.

Iran je bio na strani Hamasa u nedavnom sukobu s Izraelom i oštro je kritizirao UN i neke arapske države što se nisu snažnije suprotstavili izraelskim napadima. Ljutite arapske zemlje odgovorile su tada Teheranu da se ne miješa u unutarnja arapska pitanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene