Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova ideja

Ahmadinedžad: Iran mora prestati izvoziti sirovu naftu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran bi trebao prestati izvoziti sirovu naftu i umjesto toga prodavati naftne derivate, rekao je u utorak iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad, dan nakon što je UN pooštrio sankcije protiv iranskog energetskog sektora.

'Moramo prestati izvoziti sirovu naftu', rekao je Ahmadinedžad, prenosi iranska novinska agencija IRNA. 'Moramo ići u pravcu prestanka izvoza sirove nafte, a to je moguće ostvariti kroz ulaganje u rafinerije i distribuciju', dodao je.

Pročitajte i ovo Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem Ilustracija Snažne veze Država o kojoj ovise ekonomske prilike Europe i Azije financira Hamas stotinama milijuna dolara

Izvoz iranske nafte oštro je pao zbog američkih i europskih sankcija kojima je cilj prekinuti dotok svježeg novca za financiranje njegova spornog nukelarnog programa.

>> Pogledajte kako je ova žena očitala lekciju Ahmadinedžadu

Ahmadinedžad je izjavu dao na otvaranju rafinerije u Teheranu, navodi IRNA, koja je dio odgovora Teherana na probleme u domaćoj opskrbi.

Iran je uspio smanjiti ovisnost o uvozu naftnih derivata pomoću niza mjera, među ostalim smanjenja subvencija, racionalizacijama i povećanom uporabom komprimiranog prirodnog plina.

Izvoz iranske nafte dodatno je pao prošloga mjeseca na između 1,2 do 1,3 milijuna barela nafte dnevno. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene