Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UN upozorava

Africi prijeti kaotična urbanizacija i potpuna bijeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
rza i kaotična urbanizacija prijeti održivom razvoju Afrike, objavio je u ponedjeljak čelnik UN-ove razvojne agencije, a poduzimanje mjera protiv klimatskih promjena moglo bi pomoći rješavanju nekih gradskih problema.

Stanovništvo velikih, brzorastućih afričkih gradova, poput Lagosa u Nigeriji, i dalje će rasti po godišnjoj stopi od 4 posto, što stvara golemi pritisak na urbanizam i javne usluge. 'Mi smo postali gradska vrsta... ali bojim se da je ono što imamo na terenu kaotično i neodrživo', rekla je Anna Tibaijuka, izvršna direktorica UN-ova HABITAT-a, na konferenciji o budućnosti gradova u Chatham Houseu u Londonu.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

>> 50 lipa: Hrvatima sitniš, afričkim malcima dan života

'Nakon HIV-a i AIDS-a, najveća prijetnja održivom razvoju u Africi je brza i kaotična urbanizacija, jer je to recept za bijedu, rastuće napetosti i pritisak', dodala je. Tibaijuka je istaknula da su potrebna veća ulaganja za održivi razvoj gradova, primjerice ulaganja u infrastrukturu i tehnologiju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene