Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj poginulih

Afganistan: Poginula šestorica NATO-ovih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestorica NATO-ovih vojnika izgubila su život u četvrtak u ofenzivi na Mardžu, talibansko uporište na jugu Afganistana.

Time se broj vojnika međunarodnih snaga poginulih od početka ofenzive popeo na jedanaest, priopćio je Sjevernoatlantski savez. Trojica vojnika ubijena su u borbi, a trojica su podlegla ozljedama zadobivenim u eksploziji bomba kućne izrade koje su postavili talibani, dodaje NATO u novom izvješću. Sjevernoatlantski savez nije naveo državljanstvo šestorice poginulih vojnika. Britansko ministarstvo obrane izvijestilo je nešto ranije o pogibiji dvojice svojih vojnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unatoč pojačanjima Afganistan: U pet dana poginuo 21 NATO-ov vojnik Slika nije dostupna Gubici saveznika Afganistan: U jednom danu ubijena desetorica NATO-ovih vojnika

Koncem prošlog tjedna, oko 15.000 afganistanskih vojnika i vojnika međunarodnih snaga, među kojima je najviše Amerikanaca i Britanaca, poveli su veliku ofenzivu na gradić Mardžu, u pokrajini Helmandu, talibanskom uporištu. Pogibijom dvojice Britanaca broj britanskih žrtava u Afganistanu od 2001. popeo se na 263. U operaciji Muštarak (Zajedno) poginula su ukupno jedanaestorica vojnika, među kojima barem trojica Amerikanaca i trojica Britanaca. Od početka godine, u operacijama povezanim s ratom u Afganistanu život je izgubilo 85 vojnika međunarodnih snaga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene