Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki promatrači tvrde

Afganistan: Na velikom broju birališta odaziv veći od 100 posto?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina američkih izbornih promatrača priopćila je kako je 'veliki broj glasačkih mjesta' na afganistanskim predsjedničkim izborima imao odaziv veći od 100 posto, prenijela je agencija AP.

Za izbore održane 20. kolovoza još uvijek nema službenih podataka o odazivu birača, ali vladini dužnosnici i i promatrači su kazali kako je izlazak na birališta bio smanjen zbog talibanskih prijetnji i napada toga dana. Istražno povjerenstvo pod pokroviteljstvom UN-a zaduženo za istragu mogućih izbornih prevara naložilo je provjeru i ponovno prebrojavanje glasova na svim biralištima u kojima je zabilježen odaziv od 100 posto ili čak veći od toga.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača

Nacionalni demokratski institut sa sjedištem u Washingtonu D.C., objavio je da je njihova analiza izbora pokazala kako je u pokrajinama Nuristan, Paktia, Helmand i Badžis u velikom broju birališta broj predanih glasačkih listića premašivao granicu od 600 što, kako ističe NDI, znači da je odaziv na tim biralištima bio veći od 100 posto. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene