Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika ofenziva koalicije

'OPERACIJA JE ZAVRŠILA' Rezultat - 800 ubijenih džihadista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cilj operacije je bio osloboditi gradove po kontrolom Al Kaide.

Više od 800 osoba za koje se vjeruje da su pripadnici Al Kaide poginulo je u vojnoj ofenzivi na tu džihadističku skupinu na jugu Jemena, priopćila je u ponedjeljak arapska koalicija koja u toj zemlji djeluje pod saudijskim zapovjedništvom.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati"

"Operacija je završila (...) pogibijom više od 800 pripadnika Al Kaide i nekih njihovih čelnika te bijegom nekih" džihadista te skupine, priopćilo je zapovjedništvo koalicije a prenosi saudijska službena agencija SPA.

Zadaća ofenzive koju je jemenska vojska vodila uz pomoć "specijalnih snaga Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata", bila je omogućiti jemenskoj vladi da "preuzme nadzor nad gradovima u rukama Al Kaide, napose Mukalom, koju smatraju bazom te skupine", dodaje se u priopćenju.

Jemenske snage uz zračnu potporu arapske koalicije oslobodile su u nedjelju Mukalu, glavni grad Hadramuta, koju je Al Kaida zauzela početkom travnja 2015., rekao je nešto ranije za AFP vojni čelnik.

"Ušli smo u središte grada (Mukale) i nismo naišli ni na kakav otpor džihadista Al Kaide koji su se povukli na zapad", prema pustinji u pokrajinama Hadramutu i Šabvi, dodao je taj čelnik u telefonskom razgovoru iz Mukale.

Al Kaida na Arapskom poluotoku (AQPA) koja se učvrstila u Jemenu i džihadistička skupina Islamska država (IS) iskoristile su rat u Jemenu kako bi proširile svoj utjecaj na jugu i na jugoistoku zemlje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene